Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Πες μου το e-mail σου...να σου πω ποιος είσαι

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε μία έρευνα που είχε ως αντικείμενο μελέτης τους χρήστες των Gmail, Hotmail και Yahoo με σκοπό την σκιαγράφηση των προφίλ τους. Από την έρευνα αυτή προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα :


Οι χρήστες του Gmail, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι λεπτοί σωματικά, απόφοιτοι πανεπιστημίου, εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, παιδιά της πόλης, πολυταξιδεμένοι, φιλελεύθεροι όσον αφορά τις πολιτικές πεποιθήσεις τους, αδέσμευτοι ερωτικά και άτεκνοι - κυρίως οι άνδρες.






Οι χρήστες του Hotmail είναι πιθανότερα singles, νεαροί σε ηλικία, γυναίκες, κάτοικοι προαστίων, μεσαίου αναστήματος και διαμετρήματος - που συχνά μένουν ακόμα με τους γονείς τους - απαισιόδοξοι, εσωστρεφείς, αναγνώστες μυθιστορημάτων και καταναλωτές γλυκών - ενδεχομένως και ταυτοχρόνως με την ανάγνωση.







Οι χρήστες του Yahoo είναι ελαφρώς μεγαλύτερης ηλικίας, παχουλοί, εξωστρεφείς, συνήθως γυναίκες, απόφοιτοι μέσης εκπαίδευσης, με πολλά παιδιά, που απολαμβάνουν την τεχνολογία και όταν δεν είναι στον υπολογιστή τους είναι σε κάποιον καναπέ φορώντας τις πιτζάμες τους και διαβάζοντας περιοδικά.






Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Hunch.com το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει το www προσωπικό συνδέοντάς το με κάθε χρήστη. Το Hunch αξιοποίησε τις 5 εκατομμύρια απαντήσεις που έλαβε από 700.000 μέλη του για να καταλήξει στα συμπεράσματά του και να σκιαγραφήσει τα προφίλ των χρηστών του Gmail, Yahoo και Hotmail.


Τι γίνεται, όμως, με τις περιπτώσεις που, όπως κι εγώ, διαθέτουν λογαριασμό (και μάλιστα ενεργό) και στα τρία mail;;; Εγώ πάντως, πολύ δημοκρατικά, κράτησα τις περιγραφές εκείνες που με αντιπροσωπεύουν από το κάθε ένα...για να μην αισθάνομαι και "τρι-χασμένη" προσωπικότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου